11/7 Coolt aspfiske med ytbeten!

Nyligen tog jag en sväng i kajaken med sikte på asp (med ytbeten), och bra gick det! Jag var själv ute, och via en Rapala Skitter Walk så fick jag en fin asp på ytan!

Nyligen körde jag ett coolt aspfiske med ytbeten, och bra gick det! Jag var ute med min Hobie Pro Angler 12 fiskekajak, och på ett litet område så hittade jag en hel del betesfisk där jag koncentrerade mitt fiske på! Jag (och mina kunder) har tidigare fått många aspar via jiggfiske, livebait, trolling etc… men aldrig på ytan! Dock har jag missat några napp på ytan tidigare via poppers, men den här kvällen för nån vecka sedan så fick jag även min första landade asp på ytan! Aspen var fin, men inget p.b för mig själv, eller så stor som jag guidat upp tidigare till kunderna! Mina kunder har fått större asp än vad jag själv fått, och dom största kund-asparna vägde hela 6,380 kg (87 cm!), 5,980 kg samt 5,380 kg (lustigt att alla slutar på 80 gram)! Hur som helst så blev det en fin asp nu från min Hobie Pro Angler 12 fiskekajak, och hade jag kommit ut lite tidigare så tror jag att jag hade kunnat knipa någon eller kanske några aspar till (jag kom igång ganska sent)! Jag har aspen och halva/sista fighten på film, och betet som jag klippte fisken på var en Rapala Skitter Walk vilket är ett bra bete! Bilden är tagen från min film, så därav konstiga siffror på bilden (jag har ett kamerastativ i kameran för foto och film)! Jag vill samtidigt passa på att tipsa om några andra ytbeten som också är heta och det är:

  • Rapala Skitter Pop Rapala X-Rap Pop. Ytbete som skvätter vatten när man ”jerkar” betet.
  • Rapala X-Rap Walk & Rapala Skitter V. Ytbeten som går sick-sack på ytan.
  • Storm Zig Stick & Storm Arashi Top Walker. Ytbeten som går Sick-sack på ytan.
  • Rapala X-Rap Prop & Rapala BX Walking Minnow. Första betet har två propellrar som fräser vatten, och nästa är en wobbler som kan fiskas wobblande på ytan.

Här har ni 9 olika beten som är heta beroende på situation, fart etc… och alltid är det något av betena som är helt rätt när det är ytfiske på gång! Ett tips är att jerka/knycka in betena i olika fart, och sedan göra korta pauser, och ju finare väder det är – ju snabbare kan man fiska oftast oavsett om man fiskar efter abborre, asp, gädda eller kanske nån annan rovfisk! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag har i nuläget 1 st extra fiskekajak till förfogande för er som vill ut på kajakfiske, så för er som vill testa på nått kul i sommar, tveka inte att höra av er om ni vill ut på coola kajakfiskeguidningar!? Jag har följande två kajaker: En Hobie Pro Angler 12 samt en Hobie Mirage Outback! Tanken är att jag ska skaffa mig ytterligare en kajak så småningom (för 2 kunder), vi får dock se vilken det blir men det kommer! Varmt välkomna ombord!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *