22/7 Bra fiske! Aspar, gäddor, gösar… abborrar

Nyligen tog jag en tur med Quintrexbåten, och bra gick det! Jag hade vännen Staffan i båten och det blev både aspar, gösar, gäddor, abborrar samt en brax på våra beten!

Nyligen hade jag kompisen Staffan Jorup i min båt som gäst, och tanken var att vi skulle sikta på asp via trollingfiske. Vi körde dock en mix av spinnfiske, popperfiske och trolling, men då det blåste hårt så kändes inte fisket hett alls då vi spinnfiskade i början. När vi väl fått i våra små Rapala wobblers (trollingfiske) så lossnade dock fisket ganska omgående. Vi drog en drös gösar, gäddor, abborrar och en brax, men asparna var kinkiga trots att vi såg dom ibland! Det var när solen stod hyfsat lågt och vinden hade mojnat som asparna kom igång, och det blev en varsin fin asp till både mig och Staffan! Staffan har fått mycket asp och annat kul/stort tidigare, men nu var det hans första asp via riktat trollingfiske så det var extra kul! Vi blandade en hel del med beten, och då vi körde med 4 spön totalt samtidigt så kunde vi då också blanda och byta beten, färger och djupgående ofta. Bästa betena var en liten Rapala Scatter Rap Tail Dancer, en liten Shad Rap 9 cm , Rapala Scatter Rap Crank 5 cm… och givetvis Rapala Shadow Rap i en naturell färg! Trollingfisket var enkelt utan paravaner och annat lull-lull, utan vi körde med mina havsöringsspön (Shimano Beastmaster 8 fot och en Exage 2500 rulle på det) bakom båten. Då det var gäddvarning på platsen så körde vi även med tunna wiretafsar, även om en flourcarbonlina hade varit kalas! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *