28-30/9 EM i trolling, vi kom 6:a av 142 team!

Nyligen var jag med på EM i insjölaxtrolling, och bra gick det! Vi, ”Team Humminbird Sweden” kom 6:a av 142 anmälda båt-team, vilket vi var jättenöjda med!

Nyligen deltog jag på EM i lax/öringtrolling på Vänern, och bra gick det! Vädret var riktigt uselt (förutom vid prisutdelningen), men två av tre dagar gick det att tävla i varje fall (det var trots det ändå kantboll på för hårt väder kände vi alla med mycket höga medelvindar och regn på detta)! Vindarna var det som ställde till det, speciellt byarna var hemska men vi i min båt lyckades ändå landa fisk båda tävlingsdagarna (lax och öring) vilket kändes riktigt bra! Dom flesta båtarna bommade helt och hållet hela tävlingen faktiskt, så det gällde att ha mycket tur när det väl nappade då man även fick visa hänsyn till fettfena (vild fisk), samt minimimåttet på 62 cm. Av 142 team så kom vi 6:a, och det var vi väldigt nöjda med även om vi åkte dit för att vinna (jag hade en plan men den hårda vinden sabbade våran plan)! Av topp 10 listan så var vi det enda teamet (som jag förstod det) som inte var lokala Vänern hemmafiskare utan tävlare från andra orter (huvudstaden), och dessutom så bommade många högt rankade toppteam helt och hållet som tex superduktiga ”Olssons Fiske”, ”Team Camyti” etc, vilket visar hur otroligt jäkla svårt fisket var! Endast 34 team fick fisk på två dagars tävlande av alla deltagare, och vinnare blev duktiga ”Team Årnäs” – ett STORT grattis till dom! Jag vill även passa på att tacka tävlingsledningen för ett GRYMT BRA JOBB, en eloge till alla dom trevliga arrangörerna från fiskeklubben FK Trollspöet! Grabbarna har jobbat väldigt mycket med den här tävlingen, och helt ideellt. Dessutom har alla startavgifter gått till fiskevården, så dom förtjänar verkligen en stor eloge för ett grymt och proffsigt jobb! Det är sällan jag tävlar numera (bortsett från några kajakfisketävlingar), men faktum är att jag kom 5:a på EM i Blekinge för en himla massa år sedan med ”Team Braneheim” (laxtrolling), men det är nästan preskriberat numera, men inte helt såklart! Fisket var som sagt svårt nu, men vi gav mycket tid med Rapala Scatter Rap, Shadow Rap  Shad 09, Shadow Rap 11 som alltid fiskar bra på bl.a. Vänern etc. Några tävlare hade dessutom fått flera hugg på Rapala BX Minnow 07 och 10 på djupriggen, så den ska jag definitivt prova nästa gång då den ska vara riktigt het på Vänern (jag missade den helt)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *