Galet! Storguidning gav ca 800 abborrar

Nyligen hade jag en “större” kickoff med 16 gäster från Selga AB, och bra gick det! Ca 800 abborrar på 4 båtar blev det! Vi hade turen att få 277 st av dessa..

Nyligen hade jag en galen fiskeguidning med 16 kunder bokade från Selga AB (och deras inbjudna kunder/gäster fördelade på fyra guidebåtar)! Vi fiskade i första hand efter abborre den här galna fiskedagen, men det blev även gäddor landade på gruppen under fiskedagen! Fisket var galet bra när man väl hittade rätt ankringar (Minn Kotas elmotorer är grymma verkligen), och totalt vill jag påstå att vi i hela gruppen landade runt/närmare 800 abborrar på guidningen, varav vi i min båt hade turen att landa 277 st av dessa abborrar. Beten som gick bra var det mesta den här fiskedagen, men några Stormjiggar utmärkte sig lite extra som tex den minsta So-Run Joker Shad i naturella färger, en gammal Stormjigg (se bild) men det blev även några abborrar landade på en Ahlgrens Bilar (godis) före att kunden åt upp “jiggen” (godiset) efter att han dragit 5 abborrar på den! Mitt på dagen hade vi en gemensam lunch med 3 heta Muurikkapannor laddade med min kryddstarka specialpytt, vilket uppskattades av oss alla! Vi blandade lite i fiskemetod, men dropshot gav mest fisk, och ett tag var det bara att släppa ner jiggen några meter under båten och genast lyfta upp en abborre utan att behöva veva på rullen (vi höll på så ett bra tag då alla 4 kunderna i båten drog fisk på löpande band)! Vädret var bra (speciellt på förmiddagen), men det kom lite regnskurar också! Catch & Release undrar säkert någon!? Av ca/närmare 800 abborrar så behöll vi max 10 abborrar på hela gruppen, så att så gott som allt fick gå tillbaka! Ett tips till ert abborrefiske är utan tvekan ett bra ekolod då den ger så bra info om hur det ser ut under ytan (och vart fisken finns)! Själv kör jag med suveräna Humminbird Solix 12 samt Solix 10, vilka är jättebra med sin SI (Side Image funktion) då vi söker fisk! Jag vill passa på att tacka alla kunderna för en grymt kul fiskedag, mina co-guider Peter Berggren, Micke Boettge och Lars Lindahl som gjorde ett jättebra jobb! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Det har varit ganska mycket fiske den sista tiden för min del, så det kommer en del fiskerapporter snart…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *