Kategorier

Arkiv

Kontakt/Bokning

VARMT VÄLKOMNA OMBORD!

Jag har jobbat som sportfiskeguide sedan 1998 & har superkoll på bl.a. laxtrolling (på havet, Vänern & Vättern), vertikalt jiggfiske, ”vertikalt prickskytte”, ismete, allt gäddfiske (som jerkbait, gäddmete, trolling etc), samt havsöring, gös, abborre, havsfiske, specimenfiske mm..

Vi kör en fullt utrustad Silver Eagle 630 CC med 150 hp Suzuki, samt en grym Quintrex Explorer 390 båt med en 25 hp fyrtaktmotor – vilka båda står på båttrailers för ett mobilt fiske. Båtarna är max-utrustade med djupriggar, bästa plottern, elmotorer, VHF etc. All fiskeutrustning oavsett fiskemetod, lunch/fika, flytoveraller/flytvästar, guidebåt/guide mm ingår på fiskeguidningen!

Fiskeguiden Mikael Puhakka innehar behörigheten: Sjöbefäl klass 7 samt Högfartsbehörighet. Har fångat en mängd stora personbästa fiskar, bla har fiskeguiden minst 64 olika fiskarter landade i sitt händelserika sportfiskeliv, de flesta fångade i Europa men även en del i Kenya och Egypten. Är även medlem i den prestigefyllda ”Rapala Pro Guide” gänget som finns utspridd i många av världens alla hörn. Känn er varmt välkomna ombord på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver hälsar sportfiskeguide Mikael ”Mike Pike” Puhakka!

_____________________________________________________________________

KONTAKTUPPGIFTER & BOKNINGSREGLER

Vill ni ha kontakt rörande fiskeguidning eller något annat, tveka inte att höra av er! Bokningar kan göras både via telefon, e-post eller brev. Bokningen gäller om kund och fiskeguiden har kommit överens om ett datum för ett guidefiske, eller en bokad fisketur utan datum vid tex ett beställt/bokat presentkort.

Vid förbokade fiskedatum samt under själva fisketuren har fiskeguiden rätt att ställa in fisketuren helt, alt flytta fiskedagen till ett annat datum vid t.ex. extrem halka på vägarna/rampen (ej trailerbart), extrem kyla, storm, naturkatastrofer, onyktra kunder (fara för säkerheten ombord), oförutsedda händelser eller på annat sett fara för deltagare, båten eller fiskeguiden.

Vid en eventuell avbokning inom tre dagar från kundens sida före avtalat datum tas full avgift ut, annars 50% inom en vecka. Om kunden har giltigt läkarintyg så försöker vi hitta ett nytt fiskedatum. Ofta får vi även in förfrågningar om ”halvdagsguidningar”, och självklart anpassar vi fisketiderna efter kundens önskemål så långt det bara går. Ibland blir det sommartid rent ”nattfiske” (tex göstrolling fram till tex midnatt) med våra gäster, men för de som bara vill fiska tex en eftermiddag så kostar fisket normalt samma som en ”heldagsguidning” – såvida ingen annan speciell överrenskommelse framkommit med fiskeguiden före guidningen, vilket ibland sker..

Vi förbehåller oss även rätten att publicera och använda bilder med kunder (oftast med stor fisk till hemsidan/reklamblad/artiklar etc) som fotats på våra fiskeguidningar, såvida kunden uttryckligen inte vill detta. Likaså kan vissa fina bilder komma att användas hos våra samarbetspartners/sponsorer (på deras hemsida & produktkatalog) så som framförallt hos Jan Comstedt AB och Normark Scandinavia AB, såvida kunden uttryckligen inte vill detta. Om man som kund motsätter sig publicering av bilder, så ska detta klargöras tydligt med fiskeguiden i god tid före själva fiskeguidningen!

Vi har försäkringar som täcker gästerna ombord i Mikael Puhakkas fiskeguidebåt (Silver Eagle SFC-9023) om vi tex krockar med flyttimmer etc (varje inhyrd Co-guide har dock sina egna regler ombord vilket Swedish Fishguiding Tours inte ansvarar för)! Varje enskild deltagare ansvarar själva för att inneha relevanta och giltiga personliga försäkringar om de tex själva ramlar pga slarv etc. Vi påtager oss inget ansvar för oförutsedda händelser såsom tex deltagares sjukdom, olyckor orsakade av kund etc.

Priser, vi har valt att inte lägga ut priser tills vidare då priset kan skilja en hel del på tex vilken båt som bokas, antalet deltagare, fiskemetod (tex laxtrolling är dyrare medans pimpelfiske är billigare), vart vi fiskar (ibland hamnar vi långt utanför den vanliga ”fiske-zonen” etc), vilket allt kan påverka priset. Stamkunder har normalt alltid ett bättre pris. Hör gärna av er med info om vad och vart ni vill fiska, så lämnar vi gärna ett kostnadsförslag..

Vi mailar även gärna även över ett presentkort till er som vill ge bort en fiskeguidning till tex en god vän, han/hon som fyller år, eller kanske den allra bästa säljaren på företaget..

Ps. Vid stora företagsevent och företags ”Kick-offer” ordnas s.k ”Co-guider” vilka då hjälper till om det blir mycket kunder, upp till ca max 70 gäster kan vi ta ombord om vi får in bokningen i god tid (minst 6 månader före själva eventet)! Varmt välkomna ombord!

Ps. Längst ner här har vi lagt in en presentation på hur ett vanligt företagsfiskeevent kan se ut, dock kan det skilja sig mycket från fisketur till fisketur, efter kundens önskemål!

Fiskehälsningar, sportfiskeguide & Rapala Proguide Mikael ”Mike Pike” Puhakka  SWEDISH FISHGUIDING TOURS

Kontaktinfo:

Mikael Puhakka
Sammetsvägen 12
196 38 Kungsängen
Stockholm/Sweden
Telefon: 08-29 86 49
Mobil: 0708-722 733  (Rekommenderat nr)
(Phone office direct): +46 8 29 86 49
(Phone cellphone direct): +46 708 722 733  (Recommended nr)
Bankgironummer: 309-3838
E-post: micke@fishguide.se
Hemsida: www.fishguide.se
 [Företaget innehar f-skattesedel]

 

 

 .

.

 

.

_____________________________________________________________________

Här nedan kommer en presentation på hur en fiskeguidning kan se ut!
(Guidningarna kan dock variera mycket vad beträffar metod, tider, upplägg etc!)
.
PRESENTATION – FISKEGUIDNINGAR & STÖRRE FÖRETAGSEVENT
.
Det vanligaste är att vi (jag och den ansvariga kunden) kommer överrens om en mötesplats, tex vid en sjösättningsramp eller brygga – och tiden brukar då oftast vara ca 09.00. Ibland på senhösten ses vi dock redan vid ca 08.00 tiden då det är korta fiskedagar, och avslutar då även fiskedagen tidigare pga. att mörkret kommer tidigare.
.
När kunderna kommer på morgonen, så är alla fiskeguidebåtarna sjösatta och klara. Vi (fiskeguiderna) står för all fiskeutrustning (oavsett metod/art), guidebåtar, fiskeguider, flytoveraller/flytvästar etc ingår! Jag som ”redare” och ansvarig för företagseventet ordnar även med fikabröd, dryck samt lunchen till hela eventet då vi sedan äter en gemensam lunch under fiskedagen.
.
Vi delar ut flytoveraller till alla kunderna, vi har även en enklare säkerhetsgenomgång av guidebåtarna etc, och alla kunderna fördelas sedan till guidebåtarna. Det absolut vanligaste är att vi fiskeguider har guidebåtar för max ca 4 kunder ombord (även om guidebåtarna är godkända för mycket mer folk)! Så tex på 20 st kunder, så blir det 5 st guidebåtar x 4 st kunder samt en fiskeguide ombord per fiskeguidebåt.
.
Runt tex 12.00 tiden så har vi en gemensam lunch, då vi träffas på en förutbestämd plats, oftast då på en mysig liten ö i skärgården eller Mälaren. Vid lunchen brukar det skrytas mycket om den landade ”gammelgäddan”, eller ”fiskmonstret” som slet sig. Stämningen brukar alltid vara på topp. Vi fiskeguider fixar snabbt lunchen, och efter att alla ätit sig mätta så åker vi sedan ut på sjön igen, för mer härligt sportfiske!
.
Runt ca 17.00 tiden eller tidigare/senare så brukar vi avsluta fiskeeventet på samma plats (oftast) där vi möttes på morgonen (då bilarna står där), eller så avslutar vi där kunden vill bli avsläppt – vilket kan vara en konferensanläggning etc många sjömil bort.
.
Om vi haft en fisketävling inbakad i eventet (under avslappnande former såklart), så har vi en prisutdelning till ”Gäddkungen” som dragit den tex längsta gäddan/fisken för dagen! Efter fisketuren skickar jag sedan en faktura för hela fiskeeventet, så ni har bara en enda kontakt att hålla reda på! De andra fiskeguiderna fakturerar sedan mig för sin insats.
.
Gäddan är den fiskart som är mest tacksam att guida mycket folk på, men självklart guidar vi även på havsöring, abborre, lax, gös etc. Till ett företagsevent i senhöstens tecken så är dock gädda, abborre och havsöring de arterna som är de mest lämpliga fiskarterna att guida på – vid stora företags och kundevent!
.
Vi tar uppåt max 70 pers, men då bör vi få in bokningen minst 6 månader före själva eventet för att kunna boka upp rätt antal guidebåtar! Känn er varmt välkomna ombord hälsar sportfiskeguide, Mikael Puhakka med Co-guider..
.
Fiskehälsningar sportfiskeguide, Mikael ”Mike Pike” Puhakka  –  Tel. 0708-722733