Kategorier

Arkiv

STÖD FISKEVÅRDEN

Stöd fiskevården, köp “Fiskevårdsdekalen”!

 Fiskevårdsdekalen kostar endast 100 kr per år. Vid köp av dekalen stöder du personligen utsättningar av bl.a havsöring och gös. Pengarna räcker oftast även till biotopvård eller fisktrappor om tillräckligt många stödköper dekalen. Du får även mellan 15-20% rabatt i redskapshandeln, samt även rabatt på “Din skärgård,” “Åva båtuthyrning” och “Tyttbofisket” mm.

Köparen får förutom dekalen även ett rabattkort och lista med rabatter, samt även diger information vid årsslutet om utplanteringar, märkningar av fisk osv. Du deltar även i ett lotteri med ca fina priser. (Kräftfiske, prylar mm). Vid handel i redskapshandeln över ca 800-850 kr betalar sig dekalen genast, så du har massor av skäl till att köpa dekalen som gynnar oss alla. Dekalen finns även i de flesta välsorterade fiskebutikerna att köpa, det lönar sig!

Undertecknad erbjuder fiskevårdsdekalen på våra guidningar för er alla som inte köpt dekalen ännu. Alla pengar går självklart oavkortat till utsättningar och fiskevård. Det går också bra att sätta in 100 kr på pg 25 05 88-1. Glöm inte att skriva ditt namn, adress och även “Idrottsförvaltningen” som är mottagare av pengarna. Skriv även “fiskevårdsdekalen” på talongen. Kör hårt, vi måste alla ta vårt ansvar..

Pris: 100 kr per år ger bl.a: 

  • Fiskutsättningar
  • Olika rabatter
  • Bäckrenoveringar
  • Avelsfiske

___________________________________________________________________

“Ge fan i våra vatten!”

Här kan ni läsa mer om andra projekt för att stödja fiskevården, ett musikprojekt! Alla vet vi att miljöförstöring drabbat naturen hårt. Allra värst är det kanske för livet under vattenytan. Århundraden av giftutsläpp, övergödning, vattenkraftsutbyggnad och rovfiske har gjort att miljön i många vatten mår dåligt.

Originalplattan “Ge fan i våra vatten”
Att många vatten mår dåligt insåg rockmusikerna Erik Ohlsson och Kimmo Kirvesmäki. De peppade sina fiskekompisar och musikerkollegor att göra något åt saken. De gick till organisationen Sportfiskarna som jobbar för friska fiskar i friska vattenmiljöer. Tillsammans har vi gett ut samlingsalbumet ”Ge fan i våra vatten”. Ett unikt projekt där hela överskottet från skivförsäljningen går till miljö- och fiskevårdsarbete. Plattan är slutsåld och har inbringat rejält med pengar till fiskevård.

Nytt album med Pernilla Andersson
Hösten 2009 släppte Pernilla Andersson albumet “Ashbury Apples” tillägnat “Ge fan i våra vatten”.

Vad går pengarna till?

Överskottet går till åtgärder för fiskens bästa. Läs mer om de olika insatserna här

Länk till “Ge fan i våra vatten“:  www.sportfiskarna.se/gefan/

___________________________________________________________________

“Pikereg.se”

Pikereg är ett projekt som handlar om att märka gäddor, och öka kunskapen om de svenska gäddbestånden. Tyvärr har gäddan minskat kraftigt längs vissa delar av ostkusten på senare år. För att kunna genomföra effektiva fiskevårdsåtgärder och hjälpa gäddan att komma tillbaka behöver vi bättre kunskap om gäddans liv, läs mer på länken nedan..

Länk till märkningsprojekt av gädda:  www.pikereg.se