Trevligt ismete och pimpel

Nyligen körde jag vinterns andra isfiske, och bra gick det (speciellt pimpelfisket)! Vi ismetade samt pimplade! Bäst fiskade Rapalabalansen för mig!

Nyligen körde jag vinterns andra ismete efter gädda, samtidigt som vi pimplade abborre! Vi hade ett milt väder och en massa snö, och samtidigt vatten som trängt upp på isen pga den tunga blöta snön som låg på isen, så det blev aldrig några förflyttningar för oss, utan vi fiskade nära bilen hela tiden då det var tungt att gå i slasken med all utrustning. Ismeteprylarna fick ligga där dom hamnade hela dagen (bortsett från några finjusteringar), och dom gav även smågäddor samt ett gäng missade napp. Pimpelfisket däremot gick över förväntan trots barometerfallet och att vi inte orkade flytta på oss för mycket, utan där vi va nappade det bra och framförallt fina abborrar! Duktiga polaren Nille (Niclas Wedlund www.mcdz.net) slog till med den största abborren för dagen med sin vertikalpirk, medans jag drog en massa abborre på mina sköna Rapala balanspirkar! Rapala har i väldigt många år tillverkat suveräna balanspirkar, och även den här fiskedagen gick dom hem hos abborren (jag hade faktiskt bättre fiske på balansen än på vertikalpirk)! Ett tips vid balansfiske är att fiska lite ”över” abborren, då dom större verkar gilla att jaga högre upp i vattenlagren! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är då allt ingår, välkomna ombord!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se”, välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *