12/5 Grymt gäddfiske! 9 över 90 cm! 4 över 1 m!

”Nyligen” hade jag en guidning när den större gäddan var i stöten, och bra gick det! Vi hade kanonfiske med nästan bara grov fisk fördelat på 27 gäddor! Storms beten var heta..

“Nyligen” hade jag tre kunder i båten på ett trevligt kundevent, och bra gick det med ovanligt många stora gäddor! Gäddorna hade precis lekt, och ”timingen” var helt rätt för oss då vi kom rätt när gäddorna var hungriga och högg bra samtidigt som vädret/förhållandena var gynnsamma! Trots 27 landade gäddor så fick vi ibland kämpa för att hitta fisken stundtals, och ofta blev det sen ”ketchupeffekten” med många fina fiskar på små fläckar! Vi hittade gäddorna på 3 helt olika platser under dagen, men gemensamt för platserna var att det var ett grunt fiske som gällde, och i anslutning till lekområden där gäddorna nu var hungriga nu efter leken. Heta beten var utan tvekan Storm Split Tail som gav den största gäddan, men även Seeker Shad och RIP Curly Tail som gav bra med hugg också. Kunderna som jag hade ombord var mycket erfarna fiskare, men de kläckte ur sig kommentarer ändå som ”vad fan är det som händer”, ”helt sjukt fiske”, ”galet, jag fattar ingenting”, “mitt livs bästa gäddfiske” etc då vi drog grov gädda på löpande band (vilket såklart uppskattades väldigt mycket)! Vi landade 27 gäddor (vilket är okey), varav 9 st var över 90 cm samt 4 st gäddor över 1 meter vilket måste anses som riktigt bra runt huvudstaden 2017 på ett efterleksfiske! Dessutom drog vi en drös gäddor på mellan 80 – 90 cm, så i princip samtliga gäddor var fina och fräscha vill jag och kunderna påstå! Grabbarna fiskade riktigt bra, och fick minst en varsin gammelgädda, se bilder med två gäddor under 10 kg! Utöver alla gäddorna som vi landade så missade vi även en drös gäddor som bara stötte, eller lossnade efter en stunds drillning! En mycket lyckad fiskedag kan jag intyga med 3 fiskar mellan ca 107 -111 cm (minns ej tyvärr dom exakta längderna)! Kul var att alla tre kunderna drog minst en stor gädda vardera! Intressant var att den ena kunden åkte tillbaka till mina fiskeplatser dagen efter, men då var det stendött (inte en fisk) – så ”timingen” är ofta avgörande men även rätt beten etc! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Det blev totalt 19 st nya fiskerapporter uppdaterade denna gången, och många fler är snart på gång (sorry att det tagit sån lång tid)!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *