16/1 Ismete gav gösar & gädda

Halloj! Nu har det blivit ovanligt lite fiske på den sista tiden, men så snart det blir mildare så kör vi igen! Idag var jag ute med Nille på ismete efter gös, och bra gick det!

Nille med fin ismetegös... Yes, idag blev det äntligen ett ismete efter gös för undertecknad. Som jag nämnt tidigare så har det blivit ganska lite fiske på den sista tiden, och mycket beror på köldknäpparna som varit, samt magsjuka. Idag hade jag i varje fall med mig Niclas Wedlund på ismete efter gös, och bra gick det! Nille drog sin första riktade ismetegös någonsin (han har dock fått en massa gös tidigare), och fin var den! Vi började fisket på en platå, men jobbade oss utåt på djupare vatten där vi fick all fisk. Vi hade två huggperioder, en vid 11 tiden samt en vid skymningen. Ett tag hade vi tre napp så gott som samtidigt, Vi fick båda gös, och även gäddan behagade att nappa för oss. Fiskeutrustningen bestod av Shimano Yellowpilker, Shimano TR 100 rullar samt specialtackel för gösmete, med superfina VMC Spark Point (stl. 6) kroken. Intressant var att vissa fiskar var superförsiktiga, meddans gösen på bilden som Nille fick slet mycket lina från rullen, samt krokades djupt. Vi lyckades dock kroka loss den så den fick simma åter. Nu ser jag fram imot ett nytt ismetepass, och kanske att det får bli ismete efter gädda på nästa fiskepass, vi får se..

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver, allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka vinterns isfiske, & vårens/sommarens fisketurer här redan nu!

Vi har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida ute på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 (som är lägre) & högfartsbehörighet..

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

1 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.