Stora gäddor och en massa fiskeguidningar!

Tiden bara flyger iväg, och självklart har vi kört på med guidningarna som vanligt under året! Det har blivit väldigt mycket fiske och fiskeguidningar under året, men samtidigt få uppdateringar på hemsidan! Vi kör såklart på som vanligt! Här kommer samtidigt en grym fiskerapport från en dag i höstas med en Fransk gäst med gäddtoppar på: 105cm, 109cm, 113cm, 115cm (+10 kg)!

Yes, tiden bara flyger iväg men självklart så kör vi på med fiskeguidningarna som vanligt både under året som har gått, och även i framtiden precis som vanligt! Det har dock blivit få fiskerapporter och uppdateringar på min hemsida under detta året som gått (samt på mitt Instagram), men nästa år ska det bli bättre med rapporter igen! Jag har dock varit mycket bättre på att uppdatera min facebook där jag har lagt in de bättre fiskerapporterna under året, men inte allt på långa vägar! Hur som helst så kör vi på med fiskeguidningarna som vanligt, och i mån av tid så kommer jag förhoppningsvis lägga ut flera bra fiskerapporter här snart igen före årsskiftet!?

Här kommer även en riktigt grym fiskerapport från en dag nu i höstas (oktober) då jag hade min gode vän och gäst Jean-Francois Marinot från Paris i Quintrexbåten, och grymt bra gick det! Vi hade före detta fiskat i tre dagar med “endast” en 7 kgs gädda på topp samt ett gäng 5 plussare, och just den här fiskedagen började bra med några gäddor till runt 5 kg, för att sedan ta en fin gädda på 105 cm och 7,5 kg! Dagen var räddad, men den var samtidigt inte på långa vägar slut! Jag hade dessutom en magkänsla redan på morgonen minns jag att “idag kommer jag dra en +10 kgs gädda”!

En kort stund senare får jag ett kraftigt hugg då jiggen sjunker på lång lina, och jag förstod genast att det var en stor fisk (vilket jag även nämnde). Fisken krokas inte, men kastet efter på exakt samma plats smäller det rejält i mitt kraftiga 13 Fishing Black Fate 40 – 130 gr spö efter några vevtag, varav jag krokar en oerhört stark gädda som jag dessutom trodde var en 10 kgs gädda under fighten! Vi vart faktiskt båda lite “besvikna” (eller snarare förvånade) då den “var så liten” med sina 109 cm och 8,4 kg! Hur som helst, en riktigt fin gädda var det! Men det var inte slut där…

Nu händer det som inte hör till vanligheten, då jag på mitt tredje kast på exakt samma fläck får jag återigen ett mycket kraftigt hugg, men nu vågade jag inte hoppas på en +10:a trots att fisken var mycket stark och jag visste att fisken var stor. Men när hon kommer upp med huvudet några meter från båten och skakar våldsamt så inser jag att den är riktigt stor med sitt gigantiska huvud, varvid 10 kgs hoppet kom tillbaka igen! Gäddan som var en grymt fin fisk visade sig vara hela 115 cm lång och vägde snygga 10,050 kg, vilket kändes sjukt bra! Men det var fortfarande inte slut…

En ny ankring och plötsligt får Jean-Francis och jag ett hårt dubbelhugg på riktigt stor fisk igen exakt samtidigt (en bit ifrån varandra), men min gädda släpper tyvärr efter ett tag (den var stor)! Dock har som tur var Jean-Francois kvar sin stora gädda som visade sig vara grymt stark och fin fisk, och väl i håven kunde vi båda konstatera att det var en mycket fin fisk igen! Min gode vän Jean-Francois fick ett nytt Sverige-p.b nu på snygga 113 cm och 8,8 kg, kul som tusan! Han har dock fått större gädda i Kanada, men den här gäddan värdesatte vi båda väldigt högt då han skulle flyga hem dagen efter!

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att vi hade ett drömfiske för att vara på Mälaren, då det inte är ett lätt fiskevatten alls på stor fisk (“mängdfiske”)! En sådan svit på andra vatten är såklart självklart bra oavsett vart, men inte lika imponerande som på mitt hemmavatten Mälaren som är sjön med Sveriges hårdaste fisketryck just nu! Ett drömfiske kan se olika ut beroende på förutsättningarna vill jag nog påstå, och det här var i mina ögon ett drömfiske då vi pratar om Mälaren en höstdag! Utöver alla smågäddor under fiskedagen så blev det som sagt riktigt fina gäddtoppar på: 105 cm och 7,5 kg, 109 cm och 8,4 kg, 113 cm och 8,8 kg, samt 115 cm och 10,050 kg! Mitt Mälar och båtrekord ligger förövrigt på 11,7 kg, och det var faktiskt min storebror Peter Puhakka som drog den fina fisken på ca 120 cm i min båt, som även är hans p.b än i dag! Mitt egna p.b ligger förövrigt på 16,4 kg / 130 cm i ett annat vatten, men det är en helt annan fiskehistoria! 🙂

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka ”höstens”, vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!!

Ps. Snart är det jul, och för er som inte löst julklapparna ännu så har jag ett trevligt presentkort som jag kan maila till er!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

1 svar

  1. 31 mars, 2021

    […] Stora gäddor och en massa fiskeguidningar! Publicerat den 2021-03-31av McDKategoriserat som FiskeTurer […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *