20/2 Supertrevlig pimpel kick-off för 24 Bankgäster

Idag var det helt underbart att vara ute på isen (trots långt över minus 20 grader på morgonen)! Vindstilla väder, sol och en skön brasa värmde. Jag hade 24 gäster från Handelsbanken på ett företagsevent, och superlyckat var det! F.d Svenska mästaren i pimpel från 1969 fiskade bäst, och även han var supernöjd!

Ja, idag hade vi verkligen en av årets absolut finaste fiskedagar på isen, och trots att det var långt över minus 20 grader på morgonen så kändes det inte speciellt kallt (själv tog jag aldrig på jackan, och senare åkte även en fleeströja av)! Jag hade Handelsbankens fiske på isen för ett kundevent som alla var inbjudna till, och 24 gäster visade ett stort intresse vilket var superkul! Bland annat hade jag en gäst (Anders) som faktiskt har varit Svensk mästare i pimpelfiske på isen 1969, och det var ingen snack om vem som drog flest abborrar bland gästerna. Både Anders och jag kom med tips, och jag törs nog lova att alla andra deltagarna fick sig en s.k “aha-upplevelse” i pimpelfiske. Anders halvfyllde sin plastpåse, och kul var att samtidigt som vi hade våran “Handelsbanken Ice cup 2011” – så hade de det riktiga SM i pimpelfiske med närmare 600 personer på isen en bit bort. De som tävlade i SM vann på en 4 timmars tävling med 15,8 kg småabborre vilket är grymt bra! Själv personligen vann jag förövrigt (faktiskt totalsegrare) för över 20 år sedan den poppulära och stora “J-Pimpeln” som äldre herrjunior på samma vatten med 14,3 kg, totaltvåan i tävlingen hade då 9,6 kg! Hur som helst, dom som tävlar i SM är proffs, men våran tävlig några vikar bort var i mycket avslappnade former – med korvgrillning och allt! Vi tände en brasa på isen, och med ett galler kunde vi grilla korven. Bäst fiske hade vi på 5-6 meters djup skulle jag gissa, och totalt fick vi lätt över 100 abborrar. Bara Anders landade på pricken 3 kg småabborre – så kanske 150-200 abborrar totalt!? Anders vann våran pimpeltävling, och han drog även de största abborrarna vilka var helt okey. Tyvärr tappade Dan (som arrangerade detta) en jätteabborre som inte gick upp i hålet – det kan dock ha varit en gös vilket vi inte vet säkert. Dan är en mycket erfaren sportfiskare (gädd-pb på långt över 12 kg), såg lite av fisken före att  krokarna tyvärr rätade sig. Kul var dock att så många hade med egna isdubbar, och utrustningar – jag hade dock 25 kompletta pimpelspön (laddade med suveräna 60 mm Bergmanpirken i färgen silver/guld), isdubbar, korv/bröd, ved, isborrar (4 st), slädor, livlinor, ispik och allt annat till eventet. Förutom dessa saker hade jag även med några ismetespön för att visa alla hur detta funkar som en liten bonusaktivitet, men det blev dock inget napp på mörtarna. Isarna var grymma, vi hade lätt kunnat parkera en stridsvagn på isen utan problem. Pimpeldagen var mycket lyckad och uppskattad, och förhoppningsvis så blir det en repris nästa år! Känn er varmt välkomna på ett kul, lärotrikt och ett spännande sportfiske framöver!

Jag har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav från myndigheterna i Sverige om man ska guida med kunder ute på havet, så känn er varmt välkomna ombord i min guidebåt…

Hälsar Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

4 svar

 1. Dan skriver:

  Stor tack Micke till mycket väl utförd insats, bättre guide är svårt att hitta.

 2. Jögga skriver:

  Kul att det ett lyckat event med lite fisk!!
  Ha de bra så hörs vi inom kort..

  mvh

  Jögga

 3. Caroline skriver:

  Hej!
  Ett stort tack för en kanontrevlig dag. Det här hoppas jag få vara med om fler gånger.
  Vädret hade du lyckats bra med. =)

  //Caroline

 4. Anders A. skriver:

  En helt fantastisk dag med Micke som entusiastisk, outtröttlig och kompetent guide!! Det var första vinterfisket för oss, men definitivt inte det sista.
  /Anders A.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.