Blåsigt tonfiske på Västkusten!

Nu i tidig höst deltog jag i det Svenska tonfiskprojektet med mål att landa och märka en stor tonfisk, men det var svårt för hela det svenska projektet!

Nu i tidig höst körde vi (Team Dagmar) tonfiske på Skagerakhavet med mål om att landa en stor tonfisk åt det Svenska tonfiskprojeket, men det skulle visa sig vara svårare än väntat för alla båtteam! Av totalt 23 planerade fiskedagar så kom de Svenska teamen ut endast 6 dagar, resten blåste bort! Våran första fiskedag var dock kanonfin, men sen blåste det mycket! Det krävs svaga vindar för att kunna märka tonfiskarna som ofta väger över 200 kg, och ibland det dubbla eller ännu mer! Tanken är att märka fiskarna med GPS sändare för att kunna kartlägga och följa fiskarna över de stora haven som de vandrar, för att helt enkelt lära sig mer om den blåfenade tonfisken! Av alla Svenska team så landades det endast 6 tonfiskar, vilket var mindre än projektet förväntade sig då vi även fick hjälp av flera duktiga Danska team! Den sista dagen krokades det faktiskt hela 12 st tonfiskar, men samtliga tonfiskar kom undan då de var så himla stora och starka trots att vi alla båtteamen hade som minst 80lb utrustningar enligt krav från de ansvariga! Efter att det svenska projektet blev avblåst så fick vi (Team Dagmar) dock 2 dagar till på havet med det Danska projektet, men även där var det glest med napp sista dagarna då endast en enda båt fick napp, men även den slet sig! Det var förövrigt brutalt coolt att ha 200-300 kg tonfiskar hoppande runt våra “flöten” (ibland många), men det blev som sagt få landade fiskar på alla dessa fisketeam, fördelat sen även på alla fiskedagarna! Vi har mer bilder och video på stora hoppande tonfiskar, men vi lägger endast ut teambilder utan tonfiskar just nu! Den enda nackdelen med detta var att det är ett så tidskrävande projekt, varvid mitt vanliga fiske fick vänta (samt att det är ett ganska kostsamt projekt)! Jag känner ändå att det var värt timmarna vi la på havet, och ser mycket fram emot nästa projekt då vi har ett starkt team nu med bla en riktig Big-Game expert från Frankrike och annat jättebra folk, samt riktigt bra utrustningar nu (även 3 bra båtar i teamet)! Ett stort tack till Teamkapten1 Mikael Mogensen, Uffe Siljebäck Marlin (som ställde upp mycket mer än man kan förvänta sig), Big Game experten Sephane Millez som kom ända från södra Frankrike, samt alla andra i teamet som kämpat och fixat! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

1 svar

 1. Mikael skriver:

  Hej Micke
  Just nu sitter jag i en jaktstuga och skall snart ut och smyga på vildsvin, det är riktigt roligt att ha så många duktiga och meriterade sportfiskare i Teamet. Till Er där ute som vill åka på en guidad fisketur, så säger jag så här.
  Jag har nog aldrig träffat någon som går in för sin uppgift med full kraft utan att ge upp samt med enorm kompetens inom fiske som min Vän Micke Puhakka, 2: Teamkapten , team Dagmar.

  // Micke Mogensen
  Teamkapten 1, Team Dagmar
  Fish on, alla där ute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *