Lunchpaket

På våra guidningar står vi för maten! Under den kallare årstiden brukar vi göra en brasa och grilla kryddiga korvar, och till detta ingår det vanliga. Sommartid gäller ofta eldningsförbud, och då har vi t.ex. rostbiff, eller marinerat & grillad karre till potatissallad. Ibland blir det pytt som vi fräser på en wokpanna över elden/grillen. Vi står även självklart för dryck som lättöl, läsk, osv. Även kaffe och fikabröd ingår. På trollingfisket på havet, Vänern eller Vättern kan det bli gulaschsoppa ombord då vi sällan går i land. På större kick-off mm med mycket folk ordnar vi catering till fisket.På  bilden har vi helgrillat vildsvin
från en stor fiskeguidning & kick-off från våren 2009 som vi arrangerade, för er som undrar så smakade middagen sjukt bra! Efter fiskepaketet och middagen hade våra 36 gäster även en stor lappkåta, en förhyrd vedeldad bastu (på hjul/trailer) mm att tillgå till dagen efter. Hela paketet var mycket lyckat och uppskattat, ring eller maila om en offert..

Korvgrillning i det fria

Ofta tänder vi en brasa, eller ibland en engångsgrill då vi går i land och lunchar. En brasa värmer gott, och är mycket trevligt då vi tar vår matrast med en skön bensträckare. Vissa fiskedagar hinner vi inte luncha länge, utan då brukar det bli kryddiga och tjocka korvar av tex Chorizzo eller Bratwurst med bröd, och givetvis allt som ingår till detta. Dryck samt fika mm ingår självklart också som vanligt…

Marinerat fläskarre och potatissallad

Oftast, och på senare år har det blivit mycket mer marinerat fläskkarre på våra fiskeguidningar, och till detta blir det gärna potatissallad samt varma coctailtomater mm på våra fiskeguidningar. Riktigt gott tror jag att alla våra gäster lätt skriver under på! Dryck, fika mm ingår som vanligt..

Egenfångad fisk på grillen eller i röken

Det hör inte till vanligheterna att vi lagar till det vi fångat under samma fiskedag, men ibland händer det. Här har vi tre stora laxfileer som är rikligt kryddade, samt insmörade för saftighetens skull. Vid önskemål kan vi ta med en fiskrök för er som vill detta. Folie, smör och kryddor passar fint om man vill lägga in tex fisken i elden. Laxfileerna på bilden var sjukt goda kan jag gott intyga..

Tid är fisk – lunchen ombord

Till min Quintrexbåt har jag tillverkat en speciell alluminiumhållare för en kolgrill – men även engångsgrillar funkar jättebra (se bild). Under den kalla årstiden är det dessutom mycket skönt att värma händerna över glöden under fisket mellan alla nappen. Ofast nyttjar vi grillen ombord vit tex trollingfiske, fötestrolling eller gös/gäddmete, och trevligt är det. Dock undviker vi såklart grillen vid blåsigt busväder, och ofta blir det kryddiga korvar eller marinerad karre ombord till lunch, och med allt som tillhör till detta. Tid är fisk – så vi fiskar ofta non-stop för bästa fångstresultat..

Vad vill NI äta, känn er varmt välkomna ombord!