2/10 Havsöringsfiske med Minnow Spoon

Nyligen hade jag ett havsöringsfiske i skärgården bokat, och “bra” gick det! Vi hade en helt galet blåsig fiskedag och kunderna kom även mycket sent. Två havsöringar krokade vi – och båda klev av!

20151002_125956 777Nyligen hade jag en fiskeguidning i skärgården, och då kunderna äntligen kom (strax före lunchtid) så blev det en ganska kort fisketur, vi skulle egentligen ha startat redan kl 09.00! Tyvärr fick kunden ett viktigt kundmöte på morgonen varvid dom tvingades att delta i mötet, vilket påverkade hela fisketuren en hel del! Vi började hur som helst med grilla marinerat karré, och till denna potatissallad mm, bakom en större ö där vi hittade lä (vi var två fiskeguider med båtar). Ca halv två på eftermiddagen kom vi äntligen igång med själva fisket, och på det allra första kastet på ett hett ställe så small det på för kunden Peter en kanonfin och blank havsöring på ett Rapala Minnow Spoon drag, öringen släppte men otroligt nog så nappade samma havsöring på igen en gång till på samma kast, men även den här gången lossnade den trots ett ganska snabbt mothugg! Båda kunderna i fören såg öringen tydligt, själv hade jag fullt upp att hålla upp båten mot vinden! Jag hade precis innan sagt att 8 av 10 gånger så drar vi havsöring på platsen, eller att vi har kontakt med havsöring på platsen när vi fiskar där till kunderna! Vinden var brutal på platsen (elmotorn var inte att tänka på), och även på nästa fiskeplats krokade vi på en havsöring som den andra Peter i båten krokade fint på samma nämnda Minnow Spoon bete, men tyvärr lossnade även denna fisken typiskt nog nära båten (båda kunderna hette Peter den här fiskedagen)! Hyfsat kort efter detta tvingades vi att avbryta fiskedagen då kunderna skulle vidare till nästa destination och kundevent! Det är inte ofta jag skriver om s.k “bomturer” (eller har bomturer), men två säkra och krokade havsöringar på väldigt lite fisketid är helt ok känner jag (som den här fiskedagen), speciellt med dom värsta vindarna på länge! Vi hade dessutom 1-2 ganska säkra hugg till på den korta fisketuren. Den andra fiskeguiden hade även han 2 kunder ombord, men dom i den andra båten kom aldrig i kontakt med någon havsöring under dagen vilket var planen från början! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – www.fishguide.se

P.S. Efter fisket i våran regi har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i ”Sundbybergs Sportfiske Center”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *