30/9 Basäng & demofiske med Normark

Idag hade jag som Rapala Proguide ett “basängfiske” med Normark på Fiskeboden. Beten som Rapala, Storm, Blue Fox mm testfiskades hårt i båthamnen. Bl.a. så demofiskades Storms Kickin Stick på 20 cm, Bluefox Esox Lucius 36 gr & Storms Wild Eye Seeker Shad vilka är grymma gäddbeten!

 Ursäkta sena fiskerapporter, det har varit mycket! Hur som helst, intresset var stort hos de som besökte butiken, och flera blev mycket imponerade av beterna då jag visade hur man fiskar med dem från bryggan i hamnen. Många av besökarna på demofisket fick själva prova att fiska beterna, och imponerade blev de utan tvekan! På grund av tidsbrist hann vi inte fiska med så många beten från Normark i hamnen, men några av beterna som åskådarna gick igång på var Storms Kickin Stick på 20 cm. Betet har en grymt fin gång i vattnet, ett härligt häng – och kan både jerkas och spinnfiskas med superhärlig slingrande gång. Betet visar dessutom alltid sidan vid vevstop, eller när det jerkbaitfiskas. Jag hade förövrgt ett kalasbra fiske med detta betet nu i våras under och efter leken. Nästa Stormbete som testfiskades var Giant Jointed Thunderstick på 20 cm. Betet går sjukt grunt, och slingrar sig kraftigare än en orm, man kan fiska detta bete precis i ytan med dess slingriga gång, (även så att betets rygg bryter ytan hela tiden) – eller så vevar man ner betet till max ca 50 cm. Betet fiskade jättebra hösten 2009 för mina kunder på några av turerna. 

Rapalas X Rap Subwalk imponerade många med dess härliga “häng” i vattnet, och dess fina gång. Betet har fiskat mycket bra för alla som provfiskat detta bete. Bl.a. vann just detta betet Blekinge Gäddfestivalen 2008 av duktiga Jonas Nordengård med vän – tävlingen är en riktigt stor gäddfisketävling! Ett par unga och duktiga gädd-freaks hade förövrigt just detta betet som nr ett i betesboxen, och har även “döpt” om betet till “superrottan” – då den nästan ser så ut. Rapala Glidin Rap på 15 cm fiskade som vanligt superfint, sida till sida. Betet fiskar förövrigt relativt grunt, men kan även fiskas djupare med längre vevstop – ett superbete på gädda.

På skeddragsfronten har Blue Fox Esox Lucius 36 gr visat sig vara ett superbete på gädda. Betet har en fantastiskt fin gång i vattnet hela tiden, och så även vid vevstoppen då den snurrar med spänd lina åt sidan – en helt perfekt egenskap på ett skedrag! På spinnarfronten fiskade Blue Fox Super Vibrax 6 riktigt fint, betet behöver ingen hög fart alls först den spinner fint. Ett riktigt bra sommarbete med dess hårförsedda krok, man kan även göra vevstop med detta betet. Andra fiskedagar fiskar denna spinnare bäst med hög fart då man måste “stressa” igång fisken, speciellt i finväder.

Det sista som vi provfiskade var Storms jiggar, och ett nytt bete som nog alla gick igång på var den 27 cm långa Thunderbest jiggen vilken väger 135 gr. Betet kan utan problem fiskas relativt grunt trots tyngden av betet, en otrolig långkastare med “tungspinnspöt”. Betets breda och stora stjärt ger en fantastiskt fin gång, och så även vid låga farter om man vill fiska djupare. Det sista betet som fiskades, och alla imponerades av var Storms Wild Eye Seeker Shad, ett grymt bra gäddbete som jag guidat upp mängder med gäddor med genom åren. Betet har en härlig vickande gång i själva kroppen, och samtidigt slingrar sig stjärten extremt fint även vid mycket låga farter, eller vid vevstopen då den sakta sjunker! Man bör veva betet sakta, och kontinuerligt göra vevstop – en riktig gäddmagnet! Känn er varmt välkomna på ett kul, lärotrikt och ett spännande sportfiske framöver!

Jag har förövrigt Sjöbefäl klass 7 samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav från myndigheterna i Sverige om man ska guida med kunder ute på havet, så känn er varmt välkomna ombord i min guidebåt…

Hälsar Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *