Bra gäddfiske med kompisen i Quintrexbåten

Nyligen körde jag och vännen Felix gädda på en kul plats, och bra gick det! Jag har två hak som är bra på hösten där, men nu hittade vi en fläck till vilket var kul! 

Nyligen körde jag ett gäddfiske med kompisen Felix Rimfrost, och bra gick det! Vi hade som väntat ett trögt fiske i det ca endast 1-1,5 gradiga ytvattnet, men samtidigt förväntade vi oss några fina fiskar också – vilket det även blev! Vi fiskade generellt ganska djupt ner till ca 12 meter, men det blev även “grunt” fiske på 3-4 meter som också gav fisk. Bäst fiske hade vi på Storms heta jiggar samt med en blyad Rapala Peto på djupare vatten! Det var kallt vatten som sagt, och på morgonen tvingades vi faktiskt bryta is för att få i båten överhuvudtaget där vi skulle fiska, så snart är det nog helt över om man vill båtfiska tror jag!? Intressant var att gäddorna som vi fick hugg hårt och bestämt, vilket tyder på att vi fiskade med rätt beten (dvs Storm och Rapala)! Det blev inte så många gäddor landade utöver dom vi tappade, men samtliga gäddor vägde från ca 4,5 kg och uppåt, varav den största gäddan låg på 102 cm (tredje eller fjärde gäddan med den längden på några turer och det har varit olika fiskar varje gång)! Här kommer en liten filmsnutt från fiskedagen: https://www.facebook.com/felix.rimfrost/videos/10157134015418010/?epa=SEARCH_BOX. För er som undrar vad det var för spö på filmen så var det ett Shimano Technium 8’6″ och 45-135 gr kastvikt (586XXH)! Jag kan förövrigt varmt rekommendera spöt då det är ett superskönt spö med bra tryck trots sin mycket låga vikt! Ett tips vid fiske i kallt vatten är att ge dom tid, då fisken är köldstel så här nu på hösten när det dessutom ligger is efter kanterna samtidigt som fisken tjurar på djupet! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka senhöstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Det har varit ganska mycket fiske den sista tiden för min del, så det kommer en del fiskerapporter snart…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *