Kustbevakningen (KBV) – Behörighetskontroll

Nyligen efter en fiskeguidning i yttre skärgården så blev jag stoppad av Kustbevakningen för en kontroll av mina behörighetspapper – och bra gick det (“bra ordning på pappren”) meddelade KBV!

Nyligen efter en fiskeguidning så blev jag stoppad av kustbevakningen (KBV) då de ville göra en kontroll av min behörighet och se mina behörighetspapper samt vilotidsjournalen, och givetvis så fick de det trots att jag var oerhört stressad till skolan för att hämta min lilla son. Kustbevakarna gjorde en noggrann genomgång av alla mina papper och behörigheter, och glädjande nog så meddelade de att det var jättebra ordning på alla papper och behörigheter vilket var glädjande för mig (ursäkta att jag var så stressad)! Dagen efter på en helt annan plats i skärgården så dök kustbevakningen upp igen med en helt annan personal då jag hade kunder ombord, men nu hade de stenkoll på mig och visste att jag hade blivit kontrollerad dagen före med ett godkänt resultat (nu var det mest en artighetsvisit för deras del)! Det finns (har jag hört) fortfarande folk som guidar utan behörighet, men själv har jag alla relevanta behörigheter (och lite till) som krävs för att jobba som fiskeguide med gäster ombord! Jag innehar Sjöbefäl klass 7 (en lite högre behörighet än vanligt samt en nödvändig behörighet för fiske på havet) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav med guide och yrkesbåtar över 35 knop. Har man en båt som går oftare än 45 knop så krävs dessutom en navigatör också, men jag har alltid legat under den gränsen! Dessutom har vi fiskeguider läkarintyg, vilotidsjournaler och andra utbildningar som är relevanta för fiskeguidningar och båt/fiskeliv. Sen sist men inte minst så är jag även medlem i S.O.F (“Sveriges Organiserade Fiskeguider”), som är en organisation som jobbar för en seriös fiskeguideverksamhet, och endast godkända fiskeguider som tex jag själv är medlemmar i S.O.F! Förutom att vi själva ibland blir kontrollerade av KBV, så brukar jag personligen även ringa in till KBV då och då och rapportera in om tex förlista båtar, slaktade båtar, tjuvnät etc etc, då vi fiskeguider ibland upptäcker saker som inte står rätt till långt före KBV eller skärgårdsfolket! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Det har varit ganska mycket fiske den sista tiden för min del, så det kommer en del fiskerapporter snart…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *