Storabborrar på upp till 48 cm på kajakfiske

Nyligen körde jag ett kul kajakfiske i “heta grytan“, och bra gick det! Bästa fisk var en ståtlig abborre på snygga 48 cm, men vi även fick flera andra stora abborrar!

Nyligen körde jag ett kul kajakfiske med kompisen Staffan Jorup i “heta grytan“, och bra gick det! Nästan alla abborrarna var stora, varav dom flesta låg på runt kilot eller mer. Bästa fisk var en superfin abborre på hela 48 cm, men utöver abborrarna så blev det även “ett gäng” gäddor landade för oss båda. Vädret var kanon, så det kändes verkligen helt rätt att byta ut gäddprylarna mot abborreprylarna då lufttrycket var högt och stabilt! Fisket var trögt tills vi hittade ett område som höll mycket betesfisk via Humminbirds suveräna SI (Side Image) vilket såklart lockar rovfisken, och där fick vi alla stora fiskar. Vi körde ett traditionellt jiggfiske med hyfsat lätta jiggskallar, och ett av mina beten var bl.a. en Storm So-Run Joker Shad jigg i färgen “Silver Shiner” med en klippt fena (man kan ta bort en liten “sträng” för mer rörelse på jiggen). Det blev en grymt skön kajakfisketur med sköna “tung-gung” i Shimanospöna, speciellt när dom större abborrarna nappade! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Det har varit ganska mycket fiske den sista tiden för min del, så det kommer en del fiskerapporter snart…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *