Vrak och båtletning med Humminbird Solix 12si

Nyligen körde jag ett “vrak och båt” sök med min Humminbird Solix 12si, och bra gick det! Mycket kul hittade jag på botten…

Nyligen var jag ute med min Humminbird Solix 12 si på “vrakletning” efter botten, och bra gick det! Jag hittade flera sjunkna båtar som varven dumpat en gång i tiden då de inte var värda att lägga någon mer tid på! Förr var detta ett enkelt sätt att bli av med skräp och annat som man tröttnat på, men jag är övertygad om att dom mindre nogräknade fortfarande gör så i smyg när alla har gått hem!? Hur som helst så åkte jag runt med min båt och letade efter vad som fanns på botten, och mycket skit finns det där nere kan jag lova! Det är faktiskt ganska fascinerande att bara åka runt och kolla vad som finns på botten med min Solix 12si många meter ner där man annars helt omöjligt kan veta vad som finns där nere, och det spelar ingen roll om det är dag eller natt (se ljuset/bakgrunden i bilderna)!? På den här platsen har jag hittat 4 eller 5 sjunkna båtar totalt då jag sökt tidigare! Jag har hittat det mesta, även en lastbil (en Volvo Viking) som sjönk 1950 i skärgården några sjömil bort tidigare i somras (samt för några år sedan)! Kablar, rör, kundvagnar och allt möjligt kan man hitta om man letar! För er som fiskar mycket, dyker eller av andra anledningar behöver ett bra instrument för att se hur botten ser ut innan man sätter igång med ett undervattensarbete så är Humminbirds plottrar fantastiskt bra och enkla att jobba med! Jag själv har valt en Humminbird Solix 10 Si samt en Solix 12 si, vilka är guld värda för mig i min fiskeguideverksamhet! SI betyder “Side Image”, vilket enkelt kan beskrivas med att man söker struktur, betsfisk, vrak etc åt sidorna (samt neråt) efter båtens långsida samtidigt som man sakta åker framåt! Med tanke på att man kan väldigt tydligt se vad som finns där nere (även mindre saker), så är jag övertygad om att jag även skulle kunna hitta en ubåt om en sådan skulle dyka upp!? Kanske även ett hett tips till militären!? Jag har mer bilder liggande, men dessa hade jag i min mobiltelefon! Hur som helst så vet jag att åtminstone vissa myndigheter som brandförsvaret (vissa regioner) använder Humminbird Solix si i sitt letande efter bl.a. omkomna etc! Besök gärna www.comstedt.se om ni vill läsa mer om Humminbirds grymma produkter, eller annat kul som dom har ett stort utbud av!? Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka det sista lilla av den här ”höstens”, vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *