21/5 SuperAsp fångad på snygga 6.380 kg!

SuperAsp fångad, en kanonfin fisk på grymma 6.380 kg & snygga 87 cm fångades via spinnfiske. Att fånga Asp hör verkligen inte till vanligheterna, fisken blir garanterat en av de allra största fångade fiskarna i Sverige i år, kanske den största!?

Idag hade vi en riktigt stekande fiskedag på sjön, bleke hela dagen och en stekande sol, vilket självklart inte var till gäddfiskets fördel. I båten hade jag två herrar från företaget Infinigate Sverige AB, samt gäddproffset (och lakkungen) Niclas Wedlund från Atea Sverige AB ombord på fiske. Efter lunch – när vi fiskade av en udde, så såg Uffe ett vak ute på djupt vatten vilket givetvis väckte vårat intresse. Snabb som Uffe var skickade han ut sitt blanka Esox Blue Fox till platsen där vi såg vaket, och kort efter fick han ett jättehugg vilket han sent lär glömma. Fisken gjorde ett stenhårt hugg, och med en stenhård broms var det tur att inte både Uffe och spöt åke med i spat. Riktigt så dramatiskt var det väll inte, men spöt fick verkligen jobba hårt som tusan tills vi släppt lite på bromsen. Väl i håven kunde vi konstatera att fisken var en riktigt fin fisk, och en mycket stor Asp – och samtidigt en mycket ovanlig fisk! Vi var självklart försiktiga med fisken, och vägde fisken i en Ikeapåse som vi först fuktat & blött i sjön. Aspen vägde snygga 6.380 kg, och var 87 cm lång, omkretsen var på  50 cm. En Asp i den längden kan förövrigt väga en bra bit över 7 kg när de är “mätta” eller romstinna. Självklart släppte vi fisken åter till sitt rätta element efter foto & vägning, och det är bara att gratulera Ulf Olsson till en super kanonfisk. Asp är förövrigt en mycket spännande fisk, för två år sedan guidade jag upp en annan Asp på snygga 5.945 kg via trollingfiske, så visst går det. Vi förevigade den senaste fisken på film, som kan ses här www.mcdz.net. Den mycket fina Aspen hade varit en klar tvåa förra året i topplistorna, och längden på fisken (tror jag) är extremt lång. Jag har förövrigt googlat ikväll, men hittar ingen Asp alls i listorna, har ni mer info så maila mig gärna då jag är nyfiken, tack! Aspen är förövrigt en rovfisk utan tänder, och fisken är fredad i åar till Vänern, Mälaren och Hjälmaren f.o.m. 2005. Ofta är det en slumpfångst ute på fjärdarna vid gös eller gäddfiske, men inte alltid. Får ni någonsin en Asp, tveka då inte att släppa tillbaka den då de är mycket ovanliga – och beståndet är känsligt. Känn er varmt välkomna på ett kul, lärotrikt och ett spännande sportfiske framöver!  

Ps. Jag vill nu även passa på att påminna er om laxtrollingfisket på Östersjön som troligen kommer att bli grymt bra i år liksom det även var 2009, jag har fortfarande flera dagar kvar som inte är bokade för de som vill fiska på vatten av världsklass öster om Singö! Förra året hade jag 25 östersjölaxar på endast 17 turer, detta ger ett snitt på nästan 1 ½ lax per fisketur i min båt vilket är sjukt bra! Fisket blir bara bättre och bättre, och medelvikten bara ökar nu på laxen sedan drivgarnen förbjöds för några år sedan, det ser ljust ut för trollingfisket på Östersjön – rycktet säger att det redan kommit upp en lax på 19.6 kg i ”mitt” fiskeområde där jag ska fiska (fisken är dock inte helt bekräftad ännu – men det har kommit upp flera bekräftade fiskar redan runt 6-10 kg i området)! Läs mer på Läs om Laxtrollingsuccén 2009! från min guidebåt..

Jag har förövrigt Sjöbefäl klass 7 samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav från myndigheterna i Sverige om man ska guida med kunder ute på havet, så känn er varmt välkomna ombord i min guidebåt…

Hälsar Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

1 svar

  1. Alexmcfire skriver:

    Över världsrekordet också, 5,66 kilo är det på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.