25/6 En 10 kg:s gädda & gösar landade i stormen

Halloj! Nu är laxsäsongen över, och nu är det focus på gädda och gös. I måndags hade jag en vertikalguidning i stormen, och bra/dåligt gick det! Det var det värsta (utan tvekan) vädret som jag någonsin fiskat gös i, men en 10 kgs gädda, gösar & abborre fick vi..

 Jo, idag var det ett sjukt blåsigt väder med regn och bus – det absolut värsta vädret som jag någonsin vertikalfiskat i, utan tvekan! Och utan tvekan kan jag jämföra vädret med en ganska tuff dag på Vänern, Vättern eller Östersjön då det sköljde vatten rejält. Vi hade min Silver Eaglebåt, och hela dagen hade jag min 80 pounds Minn Kota Riptide elmotor på full gas (!), samtidigt som stormotorn (150 hp) puttade på till och från, helt galet faktiskt! Hur som helst så var fisket jättesvårt då vi hade problem att hålla båten rätt då vi ibland drev på tok för fort över fiskeområdet. Vi fick trots vädret ihop 5-7 gösar, tre gäddor och några abborrar via Stormjiggarna. Den största fisken för dagen var en kanonfin gädda på 112 cm och någonstans mellan 9,8kg och 10,3 kg vägde den – vågen gungade mycket och fiskens hälsa var klart viktigare än en exakt vikt! Men om man tar vikten mitt i mellan så hamnar vi på dryga 10 kg, kanske 10,050 kg som är i mitten känner jag! Leif som dragit gädda på 12,5 kg var hur som helst mycket nöjd med denna vikten, Leif fiskade med Sufix 832 0.10 mm lina! Leifs son, Daniel (bara 10 år) var i mina ögon grymt imponerande då han fick flest gösar – en jätteduktig storfiskare som pallar busväder och fiskar mycket bra! BRA jobbat Daniel Asterdahl!! Fiskarna fick vi på 4-9 meters djup, och det kändes som att branterna var klart hetast för dagen! Vi börjde dock fisket på lekplatserna, men där var det tomt. Bäst fiske hade vi med Storms Pro Fast Shad jigg vilken jag personligen gillar mycket! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärotrikt och ett spännande sportfiske framöver – allt ingår! Välkomna ombord i guidebåtarna – boka sommarens, höstens & kanske vinterns fisketurer här redan nu!

Jag har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav om man ska guida med kunder ute på havet..

Hälsar Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

1 svar

  1. McD skriver:

    Snygg fångst! Du bara radar upp fina fiskar nu.

    (Min fiskeblogg finner ni på http://www.mcdz.net)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *