Gäddfiske gav fin på 109 cm

Nyligen besökte jag Rugen i Tyskland för ett kul gäddfiske, och trevligt hade vi! Det blev en gäddtopp på 109 cm, men samtidigt hade vi ett segt fiske till och från medans andra gånger hade vi många hugg eller framförallt “efterföljare”!

Undertecknad med 109 cm gädda från Rugen!

Nyligen besökte jag Rugen som ligger i norra Tyskland för gäddfiske med vännerna Henrik Laine och Christer Liljegren, och med oss hade vi egen båt då vi ville köra ett eget race och egna tider där nere (vi var där i slutet av februari 2019)! Vi hade en Faster 495 vilket är en fin men inte en jättestor båt, och det kände vi även av under två dagar då det blåste jättehårt med en massa vatten som sköljde in på oss när vi framförallt åkte båt! Utan min Rapala Life-wear hade jag nog gett upp genast kan jag garantera (vattentäta kläder/torrdräkt/se bild)! Fisket visade sig vara svårt då vi prickade in precis efter fullmåne samtidigt som vi hade ett kallras (minusgrader på nätterna) och ett enormt fisketryck där nere! Det visade sig att vi skulle varit där en vecka tidigare då det nappade mycket bättre då, samtidigt som vattentempen låg i snitt ca 1-2 grader varmare då! Toppfisken visade sig bli en fin fisk på 109 cm som jag hade turen att fånga, medans Henrik och Christers gäddor inte låg så långt efter!

Henrik Laine med en av alla hans Rugen gäddor!
Christer Liljegren med en av hans alla Rugen gäddor!

Då fisket var segt för alla med få gäddor så bytte vi beten hela tiden i våran båt för att knäcka koden, och både Henrik och Christer hade sina egna favoriter, medans jag hade mina favoriter… och kanske att jag själv hade mina flesta kontakter på Rapala X-Rap Peto som jag fiskade mest grunt med, men även nya X-Rap Otus fiskade jag med såklart! Även Storms gamla och suveräna Kickin Stick upplevde jag som lite hetare för min egen del när vi var inne på extremt grunt vatten då den har ett bra häng med en flourcarbontafs! Ett stort tack till Henrik Laine (“Team Laine”) och Christer Liljegren för en grym fiskeresa, och ett extra tack till Christer för hans present till mig (ett jättefint hemgjort av Christer gäddbete som jag gillade direkt – Tack)!

Förutom alla landade gäddor så blev det även braxar, sill och spigg som fastnade på kroken, så vi var på helt rätt platser känner jag!  Nu ser jag fram emot vårens spinnfiske här hemma, men före detta så ska jag försöka hinna med åtminstone ett seriöst ismetepass innan isarna ger vika! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är då allt ingår, välkomna ombord!

Ps. Kolla gärna in min gamla (men numera nya) hemsida www.fishguide.se som är helt ombyggd, och samtidigt numera helt mobilanpassad! Nu i januari 2019 släppte vi den senaste versionen, och för dom som surfar mest på mobilen eller paddan, så är hemsidan mobilanpassad! Tack återigen till vännen Niclas ”Nille” Wedlund (www.mcdz.net) som gjort ett kanonjobb med hemsidan! Välkomna till nya hemsidan, och välkommen ombord!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se”, välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *