Gäddrally och abborre på jigg

Nyligen körde jag ett kul gäddfiske med kompisen Nille, och bra gick det! Vi körde tre dagar (olika vatten varje dag), och allra bäst nappade det sista dagen! Ett trevligt påskfiske med stundtals mycket napp!

Nyligen körde jag ett kul gäddfiske (och abborrefiske) i tre helt olika och lite udda vatten, och bra gick det mängdmässigt! Vi började dock i ett vatten där det är helt fiskeförbud, såvida man nu inte fiskar med tillsynsmannen som jag gjorde nu, men det var segt (mycket gäddlek där i vassarna tyvärr samtidigt som vi hade platt vatten och stekande sol)! Vi drog endast en gädda samt missade några, men desto fler abborrar blev det istället! Nästa dag körde vi ett “mindre” klarvatten där jag fiskat en gång förr, och bra gick det stundtals när man hittade dom! Som tex på första kastet så blev det gädda där (och många fler)! Vi hade dock även fläckvis ett segt fiske då dom bara puttade eller följde efter betet medans andra gäddor bara sög in betet utan att tveka (beroende på om det fanns vind eller inte)! Det blev en drös gäddor och abborrar landade! Sista dagen körde vi ett vatten jag gärna fiskar framförallt på hösten bland betesfisken och nu började det precis som dagen före med en gädda på första kastet (Super Shadow Rap), men även här visade det sig att leken var i full gång! Vi fick en drös gäddor och abborrar men inga jättar, dock skrämde vi en klar 10:a (tror vi) då det var grunt och båten drev in nästan på fisken (samt på en liten hanne)! Intressant var att på allra sista fiskeplatsen när vi började dra abborre på små jiggar istället i en djuphåla så drog vi 7-8 snabba gäddor också som inte brytt sig om leken ännu! Vi (jag) drog dom flesta fisken med Rapala Super Shadow Rap (den är stundtals riktigt het), men även med Storm Seeker Shad, Rapala Peto etc… och abborren drog vi med So Run Joker Shad 10 cm som vi kapade ner för att få ett ännu mindre bete! Om man skulle sammanfatta dagarna så var det full lek på en del gäddor, några helt utlekta och och andra gäddor som var låångt från leken istället (och lekplatserna)!  Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *