Jättepulka från Esker.se! En “Snow Trek 60”

Hej & hå! Det är fullt upp här, men jag ville bara tipsa om min nya ismetepulka. Jag har nyligen införskaffat mig en grymt trevlig ismetepulka från Företaget Esker Outfitters AB – vilka marknadsför en hel del, bla rymliga och trevliga Pelican pulkor/slädar! Förra vinterns snömassor fick räcka för mig..

 Jag har i många år kört mina gamla hemgjorda ismetepulkor utan större problem, förutom de perioderna när det varit mycket snö på isen, och likaså från bilen till sjön. Förra vinterns enorma snömängder var helt klar mer än vanligt, och det ser ut att bli en minst lika snörik vinter i år igen!  Så då funkar inte mina gamla ismetepulkor bra alls – liksom jag törs lova att de flesta andra ismetares pulkor i Sverige inte heller funkar bra vid stora mängder snö. Mina nya slädor från Esker Outfitters AB (www.esker.se)  kommer att bli toppen då de inte sjunker ner i snön som vanliga klassiska ismetepulkor med skidor gör. Jag hade en kort fisketur för några veckor sedan ute på isen (det har inte blitt mycket fiske alls nu för mig),  och min Pelican Snow Trek 60 pulka kändes klockren då den är 1,5 meter lång och svalde packningen utan problem! Bredden och den låga vikten gör att pulkan glider högt på snön, vilket är att föredra. Vi hade även en Pelican Snow Trek 45 med oss, och denna rymde hyfsat mycket saker, dock kände jag personligen att storleken större (d.v.s Snow Trek 60) är att föredra om man ismetar mycket! Pulkorna väger inte mycket, och detta är också ett stort plus då all packning gör sitt. Det finns även en ännu större jättepulka på 1,9 meter (Snow Trek 75) och denna ska bli riktigt kul att se i framtiden. Det går även bra att beställa en löstagbar stol som tillbehör till åtminstånde Snow Trek 60 släden – vilken jag absolut ska beställa så snart jag bara hinner! Till de större modellerna kan man dessutom beställla ett heltäckande “kappell” samt en dragstång för de som vill ha släden efter en skoter eller fyrhjuling. Jag har som sagt inte isfiskat mer än en gång i vinter, men ser fram imot detta så snart det bara blir mildare! Minus 22,5 grymma grader i skrivande stund, så det är på tok för kallt för ismete! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärotrikt och ett spännande sportfiske framöver!

OBS: Fler fiskerapporter kommer snart, jag ligger just nu (fortfarande) efter med en 5-6 st fiskerapporter (sorry för det)! Det har varit en hel del runtomkring som tagit tid..

Jag har förövrigt Sjöbefäl klass 7 (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten vilket är ett krav från myndigheterna i Sverige om man ska guida med kunder ute på havet, så känn er varmt välkomna ombord i min guidebåt…

Hälsar Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

P.S. Efter fisket i min båt har ni även 15 % rabatt på all fiskeutrustning, flytoveraller/fiskekläder mm, samt även 10 % rabatt på all marin-elektronik i fiskebutiken: Sundbybergs Sportfiske Center…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *